ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Οι Σκακιστικοί Σύλλογοι Τριανδρίας Θεσσαλονίκης συνεχίζουν μια πολύχρονη παράδοση καλλιέργειας του κορυφαίου πνευματικού αθλήματος που λέγεται σκάκι. Ιδρύθηκαν από ανθρώπους που διέθεταν αφενός αγάπη για το σκάκι, αφετέρου διάθεση εθελοντικής προσφοράς στα παιδιά μας. Βασική μας αρχή αποτελεί η πίστη στις αξίες του ερασιτεχνικού αθλητισμού, του ομαδικού πνεύματος και της υγιούς άμιλλας• επίσης, η βεβαιότητα ότι το σκάκι λειτουργεί για τους νέους ως ασπίδα προστασίας απέναντι σε γνωστούς κινδύνους της εποχής μας.

Ο Όμιλος Σκακιστών Τριανδρίας και η Σκακιστική Παρέμβαση, με τη στήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Δημοτικής Κοινότητας Τριανδρίας, καλλιεργούν το σκάκι τόσο σε επίπεδο μαζικού όσο και σε επίπεδο αγωνιστικού αθλητισμού.

Για τον μαζικό αθλητισμό φροντίζουμε μέσω της λειτουργίας οργανωμένης ακαδημίας εκμάθησης του σκακιού. Διατίθενται πολλά τμήματα προπόνησης, τα οποία απευθύνονται τόσο σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, όσο και σε φοιτητές ή ενηλίκους (αρχάριους και προχωρημένους). Έμπειροι προπονητές διδάσκουν το σκάκι με τρόπο μεθοδικό. Αξιοποιούνται η πλούσια βιβλιοθήκη των Συλλόγων μας αλλά και τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα (υπολογιστές, βιντεοπροβολείς, ηλεκτρ. σκακιέρα).

Για τον αγωνιστικό αθλητισμό φροντίζουμε μέσω της στελέχωσης δύο ομάδων που πρωταγωνιστούν στην Α΄ Εθνική (ΟΣ.ΤΡΙΑ) και την Β΄ Εθνική (ΠΑΤ). Οι αθλητές μας (άνδρες και γυναίκες, παίδες και κορασίδες) διακρίνονται σε πανελλήνια πρωταθλήματα, ανοικτά τουρνουά και σχολικούς αγώνες. Επίσης, διοργανώνουμε κάθε Πάσχα ανοικτό τουρνουά, στο οποίο παίρνουν μέρος αθλητές από τη Θεσσαλονίκη αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Αγαπητοί γονείς,

απευθυνόμαστε κυρίως σε εσάς βέβαιοι ότι θέλετε να προσφέρετε στα παιδιά σας μια σπουδαία πνευματική ασχολία• αυτή μπορεί να τα αποτρέψει από το να βρίσκονται συνέχεια μπροστά σε μια οθόνη τηλεόρασης ή υπολογιστή και από ποικίλες μορφές ανούσιας διασκέδασης. Το σκάκι οξύνει το μυαλό, ενισχύει την αυτοσυγκέντρωση, προσφέρει αληθινή ψυχαγωγία, γίνεται πεδίο γνωριμίας καινούργιων και αξιόλογων φίλων. Στην Τριανδρία πιστεύουμε ότι το υπηρετούμε επάξια. Με τη συμμετοχή σας στους Συλλόγους μας και τη συνεισφορά σας μπορούμε να κάνουμε αυτήν την προσπάθεια ακόμη καλύτερη και αποδοτικότερη.

www.pat.gr/επικοινωνία

Ίδρυση συλλόγων

1993..Όμιλος Σκακιστών Τριανδρίας
1997..Σκακιστική Παρέμβαση Τριανδρίας

Αρχείο Συλλόγων

Θέματα

Δυναμικό Συλλόγων

knight_image_chesscastle_image_chess

Translate »