Παγκόσμια Πρωταθλήτρια για τρίτη φορά η Σταυρούλα Τσολακίδου

Στην κορυφή του παγκόσμιου νεανικού σκακιού βρίσκεται από σήμερα – για τρίτη φορά – η Σταυρούλα Τσολακίδου με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και του τίτλου της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Νεανίδων μέχρι 18 ετών 2016.

tsolakidou-khanti-world-u18-cc-2016

Η 16χρονη Σταυρούλα, δεδομένου ότι από πέρσι κατείχε τον παγκόσμιο τίτλο στις κορασίδες μέχρι 16 ετών, φέτος επέλεξε να αγωνισθεί στην μεγαλύτερη από τη δική της ηλικιακή κατηγορία, αυτή των νεανίδων  μέχρι 18 ετών. Οι αγώνες έγιναν από 21 Σεπτεμβρίου μέχρι 3 Οκτωβρίου στην πόλη Χάντι-Μανσίσκ της Ρωσίας με τη συμμετοχή 52 σκακιστριών από 37 χώρες και η Καβαλιώτισσα Σταυρούλα Τσολακίδου κατέκτησε την 1η θέση με 9 βαθμούς σε 11 αγώνες (8 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα).

Έτσι, μετά την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου στις κορασίδες μέχρι 14 ετών το 2013 και του παγκόσμιου τίτλου στις κορασίδες μέχρι 16 ετών το 2015, στέφεται για τρίτη φορά παγκόσμια πρωταθλήτρια και με την επιτυχία της αυτή χαρίζει ακόμη μία πολύ σπουδαία διάκριση στη χώρα μας και στο ελληνικό σκάκι.

Την προσπάθεια της Σταυρούλας υποστηρίζει χορηγικά η COSMOTE και προπονητής της είναι o GM Γιάννης Παπαϊωάννου.  Στους κορυφαίους αυτούς αγώνες συμμετείχαν επίσης από ελληνικής πλευράς ο Γιάννης Καλογερής στην κατηγορία εφήβων μέχρι 18 ετών και η Αργυρώ Πετράκη στην κατηγορία κορασίδων μέχρι 16 ετών. Συνοδός-προπονητής ήταν ο GM Θάνος Μαστροβασίλης.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα, οι βαθμολογίες και φωτογραφικό υλικό από τους αγώνες και τις απονομές, στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης: http://chess.ugramegasport.ru/

 

Comments are closed.

Translate »